2013. július 1., hétfő

Aki másnak vermet ás

Ma már egyre több embernek nyilvánvaló, hogy a hatalom képviselői elsősorban félelemmel igazgatnak. Ez a legbiztosabb eszköz a kezükben. A tömeg pedig szépen megy arra, amerre terelik.
Igen ám! Csakhogy van a birkák között néhány ébredező bárány – onnan nézve feketék – akik nem félnek. Nincs mitől, mert ők már megtapasztalták egy másik hatalom erejét, a szeretetet. Az ilyen fekete bárányok pedig ragályosak, mert a körülöttük lévő birkák szintén ébredezni kezdenek, ráadásul szívesen osztják meg a gondolataikat, fentről kapott üzeneteiket másokkal, ezért – bár a hivatalos médiában nem kapnak helyet- mégis mint a tűz, terjed az ébredés.
Egy-egy ember, ha kihullik a zsákból, az persze nem baj, marad még elég, ami viszont veszélyes, hogy ha túl sok lesz a felébredt fekete bárány, akkor a tömegek egy része félálomban már őhozzájuk fog csapódni. Úgy tűnik közel lehetünk a kritikus tömeghez, mert a Hatalom beleesett a saját gödrébe: fél.
Miért kell egyre jobban elszegényíteni az embereket? Nehogy legyen erejük, idejük ébredni. Miért kell korlátozni néhány ébredezőt-ébredtet a közösségi oldalakon? Nehogy a fertőzést továbbadják. De mi ez, ha nem félelem? Félnek tőlünk, mert veszélyesek vagyunk. Aki szabad, azt nem lehet manipulálni. Én a családommal éveken át éltem az isteni gondviselést, éljük ma is. Nem kell rabszolgává válni, nem kell  függeni, mert valahonnan megjön minden ami kell. Mindeközben pedig rájön az ember, hogy mi az, ami nem kell. Nem kellenek azok a „jár neked” luxusok, amivel dróton rángatnak minket. Nem kell a gyors műkaja, mert van helyette lassú és élő étel. Nem kell a sok csillogó mű-öröm, mert itt van a tompán fénylő természet, ami ugyan nem csillog, de él. Nem kell a politika, ami csak elvesz, mert helyette megtaláljuk Istent, aki csak ad. Szeretünk és szeretve vagyunk, bármilyen életkörülményben megálljuk a helyünket. Ahogy Isti barátunk mondta, amikor egy üveg birsalmalekvár kapcsán megkérdezte tőle a párom: neked van birsalmafád? „NEM, NEKEM BARÁTAIM VANNAK”
A hatalomnak érdekei vannak, és fél, a birkák kiszolgáltatottak és félnek, akik felébredtek, azoknak BARÁTAI vannak és élnek.

CsE

4 megjegyzés:

  1. Nem rossz kirohanás, Didi. :)
    Nekem van birsalmafám is és vannak barátaim is, bár van amelyiket még sosem láttam élőben! :)

    Szóval szerinted is fel kell váltsa a fogyasztói társadalmat a teremtő társadalom?
    Itt van néhány alapfelvetés ezzel kapcsolatban:

    http://mazsolameseszoba.blogspot.hu/2013/07/teremto-tarsadalom.html

    Kicsit materialista megközelítés, de valahonnan el kell indulni, nemigaz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hangsúly a MÉG-en van... ;-)
      A fogyasztói társadalmat már felváltotta a teremtő ugyanis már ARANYKOR van.
      :-))))))))

      Törlés
  2. Ismét köszönöm az élményt, a megtermékenyítő gondolatokat!

    VálaszTörlés
  3. Igazán nincs mit, örülök, hogy értitek. ;-)

    VálaszTörlés