2019. április 18., csütörtök

Elfogadás


Sokszor bántjuk egymást, mert azt hisszük, hogy nem jó, ha a másik más, mint mi vagyunk.
Másképp gondolkodik, másképp látja a világot, és ha nálunk van az igazság akkor ő nyilvánvalóan hülye.
Vajon egy fűszál mennyire látja másnak a valóságot, mint egy fa?
Mit tud egy fűszál önmagában hozzátenni a világhoz?
Ha sok fűszál van, akkor az már mező, ha van benne virág is, akkor az rét. A bokrokkal és a fákkal együtt megjelenik az erdő. Mindez együtt a hegyekkel és a völgyekkel - akik ugye ellentétesek egymással - maga a táj.
A szépség ott van egy szál virágban épp úgy, mint a mezőben és a körülöttünk lévő tájban.
Mennyire fontos egy fűszál vagy mennyire fontos egy rét? Mennyire fontos hogy elfogadjuk azt, hogy akit teljesen más, mint mi vagyunk az is éppúgy a világ teljességének a része?
És eddig még csak a növényekről beszéltünk meg a hegyekről!
Ha ebbe a már így is összetett rendszerbe beletesszük az állatokat is, akkor teljesen jól átérezhető, hogy a világban pontosan ugyanúgy rendben van a fű, a virág, a bokor, a fa mint ahogy rendben vannak a halak, a bogarak és az emlősállatok, nem lehet őket összehasonlítani, de mindegyik hozzátesz a világ gazdagságához!
Sokkal jobbá válik a saját megélünk ha így tekintünk egymásra. Lehet hogy a másik teljesen más mint mi vagyunk, de a világ összessége, színessége szempontjából ő pontosan ugyanolyan hasznos, csak nem tudjuk hogy miben, mert annyira más világot képvisel. 
Ha én egy halastó vagyok, te pedig egy esőerdő, nem kell megküzdenünk egymással, nem kell bebizonyítani, hogy melyikünk az értékesebb. Nélkülem is kevesebb lenne a világ és nélküled is.
Csodina

 




Ha kérdésed van,keress a csodina@gmail.com -on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése