2012. április 12., csütörtök

„Aki a pokolra kíván jutni annak balra a második ajtó”



 Emberek milliói, milliárdjai mondják  nap mint nap - és bele sem gondolnak -, mi is az, amivel a mindennapjaikat újra és újra megteremtik. Beleragasztják magukat valamibe, és még csak észre sem veszik, hogy valami nem stimmel. Ami a minap egyszer csak kibökte a szememet, az bizony a Miatyánk. Én személy szerint nem nagyon használom ezt az imát, de valahogy most belekúszott az agyamba, és nem hagyott békén.
Ennek eredményeképp jobban belegondoltam, és rögtön megakadtam az első mondatán: Mi atyánk, aki a mennyekben vagy…
Már önmagában az „atya” megszólítást sem szeretem. Én nem egy szakállas öregapó-Istenben hiszek, számomra az Isten fogalma egy nemeken túli, nem poláris, megnevezhetetlen erőt jelent, ami ha megpróbálom megszemélyesíteni, akkor mindenképp kevesebbé válik, ezért nem próbálom meg elképzelni, nem próbálom meg körülírni. Ő a Mindenség, a Megnevezhetetlen.
Na jó, ez eddig is tiszta volt számomra, viszont itt jön a következő fennakadás:  „ki vagy a mennyekben…”: azaz kihelyezi ez az ima Istent önmagamon kívülre.  Ez az aprócska részlet pedig igen komoly befolyással bír. Az emberiség jelentős része úgy éli az életét, hogy folyamatosan a külvilágra hárítja a problémáit és kívülről várja a megváltást is. Majd az orvos meggyógyít, majd Jézus megvált engem… pedig nem. Az orvos nem tud meggyógyítani, Jézus pedig nem vált(ott) meg senkit.
Az orvos segíthet, de a gyógyulást nem ő adja. Azt mindenki maga teszi meg, vagy nem teszi önmagáért, és ehhez a Mindenség erői segítenek. Ugyanez igaz a megváltásra is. Senki nem váltható meg kívülről, mindenki önmagát kell, hogy átminősítse ebben az össznépi alkímiában.  Jézus csak segíthet, utat mutathat, de a lámpást bizony nekünk kell a kezünkbe fogni, azzal a SAJÁT ösvényünket megtalálni, amin aztán végig is kell menni. Pont úgy, ahogyan Jézus megmutatta. Kezében a lámpásával végiggyalogolta az útját.
Ebben a tekintetben a hun miatyánk sokkal közelebb áll a szívemhez.  Egy kis összehasonlítás:
„Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, „ -------- „Urunk, Istenünk! Bennünk van az országod.”
Majdnem ugyanaz, mégis mennyire más!
Persze ma már sokan tudjuk, hogy Isten ott van bennünk, mégis amikor gyógyításra vagy teremtésre energiát kérünk, akkor kérjük fentről a fényt, jobb esetben lentről is, azt összekötjük a szívcsakrában, és azzal „dolgozunk”. Na  erre is kaptam nemrégiben egy igen erőteljes megélést. Ho’oponopono technikával gyógyítottam magam, tulajdonképp „csak” mantráztam. És akkor egyszerre láttam és éreztem, ahogy a szívemben lévő fény felragyog, megerősödik, és elkezd növekedni. Döbbenetes és nagyon jó élmény volt. Azonnal éreztem, hogy itt van Isten. Nem kell kérnem energiát sem fentről, sem lentről, nem kell kérdeznem senkitől: minden itt van bennem. Ezt a forrást kerestem, és most megmutatta magát. Bennem van.  Amit az agyammal tudtam ugyan, de megélni még eddig nem sikerült.
Már egy ideje éltem azt, hogy amikor külső segítséget akartam kérni valamilyen kérdésemre, akkor mindig azt éreztem, hogy nem tudja senki megmondani, mert a válasz bennem van. Itt azért jön a paradoxon, mert sokszor a választ más szája mondja ki, legtöbbször öntudatlanul, de ez akkor is belőlem indul ki.
Ami pedig ezzel összefüggésben lecsapódott bennem: nem kell kérni, nem kell könyörögni. Már régóta kiveri  nálam a biztosítékot, amikor – főleg egyházi – énekekben, imákban, nemzeti imaláncokban az emberek elkezdenek könyörögni. Nem. Teremteni kell, kinyilvánítani.
szenteltessék meg a te neved; jöjjön el a te országod;legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is.” --------  „Előttünk szent neved, s törvény akaratod!”
Nem kérek, kijelentek. Nincs különbség menny és föld között, hisz az csak a polaritás illúziója.
„Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma;” --------  „Minden napunk gondját magadon viseled,”
Nem kérek, mert nem kérdés: az enyém, nem kell megkapnom! Amikor kérek, akkor úgy gondolom, elutasíthatnak, függök a másik jóindulatától, ezért vagy megkapom, vagy nem. De Isten jóindulata és szeretete adott, így kijelenthetem, hisz tudom: a gondomat viseli!

„és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek;”--------   „Bűneinket, mint mi másnak, nekünk elengeded.” Ismét nem kérek: tudom, hogy így van! Tudjuk, hogy így van? A nagy búbánatot. Tele vagyunk bűntudattal, mert nem hiszünk, nem tudunk, csak reménykedünk, hogy meghallgattatik az imánk.
És itt jön a megúszásra játszás:
„és ne vígy minket kísértésbe,de szabadíts meg a gonosztól!”--------   „Te kezed vezet kísértéseken át, s lefejté rólunk a gonosz jármát.”
Aki nem akar tapasztalni, az reméli, hogy nem kap kísértést, de a tudatlanságunktól máshogy nem szabadulhatunk. Ráadásul a kísértések nem a gonosz játékai, hanem maga a tapasztalás terepe, amin nem magunkra hagyva kell végigmenni, hisz Isten mindig velünk, azaz bennünk van. Míg az első azt mondja: jaj-jaj, csak ne történjen semmi, meghúzom magam és akkor megúszom, addig a másik TUDJA, hogy érte van a nehézség, amit nem megúszni kell, hanem felhasználni a belső átalakuláshoz, amit ráadásul még csak el sem ronthatunk, hisz a végeredmény bizonyos.

„Tiéd a nagyvilág összhatalma, üdve,
midöröktől fogva legyen mindörökre.”


CsE







40 megjegyzés:

  1. Ezt a szornyen ostoba"felfedezésedet"ami ebben a cikkben olvashato,mond el Istennek is,amikor ott allsz majd Isten itéloszéke elott az egyetemes feltamadaskor.Akkor majd azt is meglathatod,hogy ki is igazan a vilag Megvaltoja,es mikent fogja megitélni ezt a Satantol jovo ezoterikus vallasodat.
    Isten szavanak nincs helye az ujja nem szuletett ember szivében,de a kigyo hazugsaganak van helye.Jezus ezt mondta Nikodemusnak a Janos evang.3:5-ben:"Bizony,bizony mondom néked:Ha valaki nem szuletik viztol es Szellemtol,nem mehet be az Istennek orszagaba"..."Ne csodald,hogy azt mondam néked:Szukseg néktek ujonnan szuletnetek."(7.vers).
    A foldon elkovetett elso bunrol az 1Mozes 3-ban olvashatunk,ami az Eden kertjében tortént.Isten nyomatékosan megtiltotta Adamnak es Evanak,hogy a jo es a gonosz tudasanak a fajarol egyenek.Ok azonban engedetlenek voltak es ettek a tiltott gyumolcsbol(ez nem alma volt).Igy lettek bunosokké.
    Amikor Adam és Eva vétkeztek,azonnal felismerték,hogy mezitelenek és megprobaltak elrejtozni Isten elol(1Mozes 3:7-10).A bun buntetése halal.Vetkezése pillanataban Adam szellemileg meghalt.Azt értjuk ezalatt,hogy Isten megszakitotta vele a kozosséget.Ugyanakkor életbe lépett folotte a testi halal torvénye.Bar nem halt meg azonnal,testének végul meg kellett hallnia.Adam bunos természetét az egesz vilag orokolte,aminek kovetkeztében vétkeztunk és bunosnek talaltatunk.Adam minden leszarmazottja bunos szuloktol bunosen szuletik.Mivel pedig minden ember mar megszuletésétol kezdve bunos,ezert halott szellemileg és testi halalra van itélve.(Ujszov.Roma 5:12-19).Az ember atkot hozott az egész teremtett vilagra.Beszédes bizonyitéka ennek a tovis es bogancs.Amig bortoneink,korhazaink és temetoink vannak,addig a bunnek nincs szuksége egyéb bizonyitékokra.Betegség,fajdalom,nyomorusag,gond,konnyek,halal vilagosan beszélnek;s mindez csupan néhany a bun fajdalmas kovetkezményei kozul.
    Ezt eredményezte az,amikor az ember hallgatott a kigyora amikor az ezt mondta neki:”Csaugyan azt mondta Isten,hogy a kertnek egy fajarol se egyetek?...Hanem tudja az Isten,hogy
    amely napon esztek arrol a farol megnyilatkoznak a ti szemeitek es olyanok lesztek,mint az Isten:jonak es gonosznak tudoi.”A kigyo eme hazugsaganak a kovetkezményeit latjuk magunk korul ma is mindenfelé,tobbek kozott az ezoterikus vallasban,ami egyenes folytatasa annak,amikor is az ember tovabbra is Istenné akar valni.Az ordognek éppen ez a célja ezekkel a szerencsétlen emberekkel.Es ez az, amiért Isten elkuldte az O Fiat,hogy ebbol a bunbol,ebbol a tévelygésbol megvaltsa az emberiséget.Ezért nem lesz itt semmiféle Aranykor azok szamara,akik ezt nem ismerték fel,es nem hisznek Jezus Krisztus buntol megvalto aldozati halalaban.

    Lenyeglato.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Lényeglátó!

    Kinek-kinek hite szerint.
    Nem áll szándékomban senkit győzködni, a te világodban van ördög, az enyémben nincs. A te világodban bűnös az ember, az enyémben nem. A te világodban Isten ítél, az enyémben szeret.
    Nyilvánvaló, hogy nem ugyanabban a világban élünk.

    CsE

    VálaszTörlés
  3. Ez majd eldol az iteletnapon,amit nem en talaltam ki,hanem a Bibliaban nyilatkoztatta ki Isten az emberiseggel valo udvtervével kapcsolatosan.Tolem hihetsz amiben akarsz,de akkor Istenrol ne irogass hazugsagokat,de még egy szot sem,mert ha ezt teszed,masokat is magaddal rantasz a pokolba.

    VálaszTörlés
  4. CsE köszönöm! Egy vonaton utazunk.


    Lényeglátónak:

    http://mr-moto-velorex.blogspot.com/2012/04/tudas-almafa-gyumolcset-nekunk-szantak.html

    A Bibliából tanulj, de Istenben higgy, ne egy halott könyvnek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mazsola,te a vilag legnagyobb baromsagat irtad ide.En itt az elozo hsz.-omban végig Istenrol beszélek(irok)méghozza ugy,hogy a Bibliabol irtam ki idézeteket,erre te ide irod,hogy ne egy halott konyvnek higgyek...Mit nevezel te halott konyvnek egyaltalan? Netan azt gondolod,hogy halottas konyvet olvasok?... még ugy mellékesen a Biblia mellett? Abbol irtam volna ki az idézeteket? Na jo,ma mar ne igyal tobbet.Azt pedig amit te itt bejeloltel elolvasasra,mar 3 nappal ezelott olvastam,es az a cikk pedig a baromsagnak a masik fele.A cipész maradjon csak a kaptafajanal azt ajanlanam a cikk irojanak,vagyis ne irogasson Isten dolgairol,ha egy szot sem ert abbol,es az ezotériaban hisz,ami Isten szemében gyuloletes.Na meg mi az,hogy almafa? Hol van az a Bibliaban irva,hogy az almafatol tiltotta el Isten az elso emberpart? Mar ebbol is latszik,hogy nem a Bibliat olvassa,hanem mende-mondakra hallgat.

      Törlés
    2. Isten gyűlöletes? Tekintve, hogy mindent Ő teremtett, létezhet bármi is, amit gyűlöl?

      Lényeglátó testvérem, Neked még nagyon-nagyon sokat kell tanulnod. Ehhez az úthoz kívánok neked egy kicsit több szeretetet, megértést mások felé, és a dogmatikus Bibliaidézgetés helyett valódi belső hitet. Kívánom, hogy találd meg magadban Istent, mert ha Te egy felhők között csücsülő kaporszakállú öregurat keresel, akkor nagyon nem értettél meg valamit a Bibliából. Hadd idézzek neked kettőt én is, hátha sikerül egy gyertyát gyújtani abba a rendkívül sötét szobában, amiben tartózkodsz jelenleg:

      "Az Isten országa nem szemmel láthatólag jő el.
      Sem azt nem mondják: Ímé itt, vagy: Ímé amott van; mert ímé az Isten országa ti bennetek van."

      Ez pedig egy másik forrásból, mely ugyan nem ment át a zsinatoló uraságok szűrőjén, de azért ugyanolyan jelentős tanítás:

      "Ha azt mondják, akik előttetek járnak: "íme, a királyság az égben van", akkor a madarak meg fognak előzni titeket az égben. Ha azt mondják nektek, hogy a tengerben van, akkor a halak meg fognak előzni titeket. Ám a királyság bennetek és kívületek van. Ha megismeritek magatokat, akkor megismertettek, és fölismeritek, hogy az élő Atyának a fiai vagytok. De ha nem ismeritek meg magatokat, akkor szegénységben lesztek, és ti magatok lesztek a szegénység."

      Tehát a lényeg: a "királyság" bennünk és kívülünk van, azaz mindenhol és mindenben ott szunnyad Isten szikrája. Találd meg magadban!

      Remélem segítettem!

      Törlés
  5. Lényeglátó.
    Csak két kérdésem van hozzád, ha már így érted a Bibliát:
    1.Miért HAZUDOTT az Isten az embernek?:
    "de a jó és a gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert A MELY NAPON ejéndel arról, bizony meghalsz."
    Miért nem ezt mondta?:
    Ha eszel róla, megátkozom a földet te miattad, hogy fáradtságos munkával élj belőle ÉLETEDNEK MINDEN NAPJAIBAN.
    Asszonyodnak felette igen megsokasítom viselősségének fájdalmait, fájdalommal szül magzatokat.
    Végül kiűzlek benneteket a Paradicsomból.
    Vagy nem ez történt?
    2.És mindezt ráadásul ezért:
    "És monda az Úr Isten: Ímé az ember olyanná lett, mint MI közülünk egy,jót és gonoszt tudván."

    Amúgy is érdekes egy Istenkép, de kik lehetnek az a MI?
    Előre is kösz a választ.
    Sz.

    VálaszTörlés
  6. Hol irtam en olyat,hogy Isten gyuloletes? Olvasni?…nem kellene megtanulnod? Nem Isten a gyuloletes…O a bunt gyuloli!...azt a bunt,amit az ember hordoz magaban.Azt az Adamtol es Evatol eredendo bunt,amit semmiféle ezoterikus(meditativ)gyakorlatokkal,beavatasi ritusokkal es ehhez hasonlo okkult praktikakkal,hamis hiedelmekkel nem tud lemosni magarol senki.Eppen az ilyen “talald meg Istent onmagadban”jelszavak altal fejti ki Satan a maga aknamunkajat az olyanokban akik magukat istenitik es onmegvaltani akarjak.
    Es milyen alapon allitod ily nagy batorsaggal,hogy en Istent,egy“felhokon csucsulo kaporszakallu oregembernek” képzelem? …ugyanigy,mibol sikerult ilyen “bolcsen”megallapitanod,hogy,bennem nincs szeretet es megértés masok felé? Csak nem abbol,amiert leirtam,miként tort be a bun a vilagba,es KI altal lehetséges az abbol valo kimenekedés? Kettonk kozul itt neked volna szukseg mit tanulni,mert te nem latod magad korul a mar mindent elpusztito bun kovetkezményeit,amit Isten segitsége nelkul,emberi erovel lehetetlen helyreallitani.Sok civilizacio tormeléke es romja hever szanaszét a fold szinén – néma tanuk arra,hogy az ember keptelen Isten nélkul egy tartos vilagrendet felepiteni.Ezek a romok amik korulottunk vannak,beszédes tanui annak a bunnek,amely a vilagot eltolti.A bun jelenléte az,amely az embert megakadalyozza abban,hogy boldog legyen.A bun miatt van,hogy az ember sohasem volt képes elérni azt az eszményi allapotot,amelyrol almodott.Isten kozben vegtelen megértéssel es kegyelemmel,amellyel vegignézett rajtunk,turelemmel es részvéttel var,ami minden értelmet felulhalad.Azert var,hogy egyéni megvaltast és békességet kinaljon fel minden embernek,aki kegyelme elé jarul.
    A Jezus Krisztus nelkuli élet vakmero kisérlet
    az onmegvaltasra,amelyet bar valamennyi vallas felkinal,de mindenféle,megoly komoly életvitel,bunbocsanat nélkul,Isten elott fenhéjazo onteltség marad,amely nem végzodik masban,mint bunben,halalban és itéletben.Isten Fia ezért nem uj vallast hozott,hanem a maga életét adta nekunk.Isten ajandéka O,mindazok megmentésére,akik hisznek,azaz akik maradéktalanul biznak benne.Krisztus nelkul még a legelevenebb ember is csupan egy ide-oda jarkalo holttest,sajat surges - forgasatol a sirig hajszoltan;Jezus Krisztus altal azonban Isten megvaltott gyermekeivé leszunk! En ebben az Istenben hiszek es nem abban,akit te ram akarsz eroszakolni.A te istened,igy hat nem az en Istenem,mert a te istened,a sajat magad elképzelései szerint valo isten,es nem az,Aki a Szentirasban kijelenti onmagat.
    Isten orszaga=kiralysag,kiralyi uralom…,amely orszag ott van,ahol Isten uralkodik,s ahol minden isteni modon megy végbe,ahol Isten személyesen jelenvalo,ahol az O Szent Szelleme kozvetlenul alkot es alakit,kulonféle iranyokat egybefog,es a maga jellegét azokra ranyomja.Isten orszagaval hatalmas isteni erok tornek be az ember szellemi életébe.Nem is sejtett teremto eroket hoz ez az uj teremtés az ember lelkének es szellemének,de csak azoknak,akik az Ur Jezust ujjaszuletés altal befogadtak a szivukbe,elfogadtak életuk szabaditojanak,megvaltojanak és Uranak.
    Az Isten iranti félszivuségedet pedig ne probald azzal takargatni,hogy dogmatikusnak nevezed a bibliai idézeteimet…,egyaltalan hogyan lehet egy ilyen dolog dogmatikus,amikor az arra valo,hogy barki utana nezhessen,hogy az idézet honnan van?
    Ahogy elnézlek,te is csak kotekedni jarsz mindenfelé,igy a te nagy szeretetszolamaidban sem latok mast,mint a te ezoterikus koreidben mukodo Kassai Csillaét.
    Ebben a youtube videoban,amit par napja keszitett rola egy YT felhasznalo “Egy hamis proféta valodi arca" cimmel, megnezheted,mi modon fejezte ki“nagy szeretetét”iranta.

    http://www.youtube.com/watch?v=h2wAqCxxDTs&feature=uploademail

    Segitsegre pedig neked volna nagy-nagy szukseg.

    VálaszTörlés
  7. Folyt .
    "amely napon esztek arrol a farol megnyilatkoznak a ti szemeitek es olyanok lesztek,mint az Isten:jonak es gonosznak tudoi. A kigyo eme hazugsaganak a kovetkezményeit latjuk magunk korul ma is."
    Ezt tőled idéztem. Azért remélem szellemi zűrzavarod így még neked is feltűnik.
    A kígyó ugyanis NEM hazudott.
    Sz.

    VálaszTörlés
  8. Ajajj.... "Kedves" Fanatikus Keresztény hívő! Szerintem skubizd csak meg ezt az oldalt: http://spiritsoferidu.wordpress.com/
    Ha azt hiszed hogy a blogíró árt másoknak, akkor kíváncsi vagyok mit mondasz arra az oldalra..... Ha tényleg van gerinced, és nem csak tetteted hogy van, akkor osztani fogod az észt azoknak az embereknek is, mint itt produkálod a mindent tudás illúzióját! Ha meg túl nagy falat számodra az az oldal és az emberek, akkor gyere, én még nagyobb falat leszek, itt az e-mail címem: lonaangelus@gmail.com
    Én ugyanolyan egoista barom vagyok mint te, és totál értelmesebb világképpel, mint te, tehát ha valakit cseszegetni akarsz, gyere, írj nekem, mert itt senki nem térít senkit! Viszont én igen! A ti fajtátok látásmódja ellen vagyok kő keményen és veszélyes vagyok az emberekre (legalábbis a te fajtád annak mond engem), mert felnyitom a szemüket! Na gyere arany bogaram! Lássuk mit tudsz! Vagy annyira gyáva vagy hogy csak ártatlanokra támadsz?? Itt vagyok én! :)))

    VálaszTörlés
  9. Sz,
    Eloszor is Isten soha nem hazudik!O nem ember,hogy hazudhatna.Isten mivel tokeletes a bunnek még az arnyéka sem erintheti.Hazudni csak az hazudik,akit a bun,az osi kigyo megkisertett.

    Ebben a mondatban en semmi hazugsagot nem talalok:"de a jó és a gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert A MELY NAPON ejéndel arról, bizony meghalsz." Itt kerek-perec ki lett jelentve az embernek a Teremtoje altal,hogy mit nem tehet,es ha ez intésnek ellene szegul,az milyen kovetkezményekkel jar.(Mint ahogyan a szulo is (ha jo szulo) megbunteti a gyerekét,ha az engedetlenné lesz.)Es ahogy az ellenség akkoriban érvénytelenné akarta tenni Isten beszédét a gyumolcs evésére vonatkozolag,ugy faradozik manapsag,hogy ne higyjenek az evangéliumban.Isten azt mondotta:”amely napon esze arrol,bizony meghalsz” – de a kigyo azt mondta:”Bizony nem halltok meg!”Akkor ki hazudott itt? Az ordog nem mutatkozik be nyiltan,nem mondja:”En vagyok az ordog,Isten ellensége,es azért jottem,hogy Ot rossz szinben tuntessem fel es teged tonkre tegyelek”.Nem,ez nem volna kigyoszeru eljaras;es valoban mégis ezt teszi azaltal,hogy KERDESEKET TAMASZT a teremtmény gondolatvilagaban.Ha helyet adok szivemben a kerdesnek:”Csakugyan azt mondta az Isten?,amikor hatarozottan tudom,hogy Isten szolt hozzam,ez kimondott hitetlenség es teljesen képtelennek bizonyulok az ellenallasra.Eva valaszabol egész vilagosan kitunik,hogy a Satan ravasz kérdését beengedte a szivébe.
    Az ember e bukasaban es a bukasa altal lelkiismeretet kapott,es azt latjuk,hogy a lelkiismeret legelso hatasa abban nyilvanult meg,hogy az embert gyavava tette.A Satan teljesen raszedte az asszonyt.Azt mondta neki:”Megnyilatkoznak a ti szemeitek,es olyanna lesztek,mint Isten:jonak es gonosznak tudoi”.De a Satan az igazsag lényeges részét kihagyta,azt ugyanis nem mondta,hogy megismeritek ugyan a jot,de véghezvitelére nem lesz erejuk,es hogy a rosszat is megismerik,anélkul,hogy erejuk lenne arra,hogy keruljék.Eppen az a kisérletuk,hogy magukat erkolcsi létuk magasabb fokara emeljék,meglévo méltosaguk elvesztését vonta maga utan.Lealazott,erotelen,Satantol leigazott,lelkiismerettol gyotort,rémulettel telt teremtményekké sullyedtek le.

    Isten szereti a vilagot.Ezert csodalatos megoldast kinalt fel,hogy az embernek ne kelljen elhordoznia az engedetlenség bunének buntetését,es ne kelljen mindorokre elvesznie.Krisztus azért jott a vilagba,hogy lehetové tegye ezt a menekulést.Az Ur Jezus szuz Mariatol(“Maria,Jezus szuletése elott nem halt férfival” szuletett,de nem orokolte Adam bunos természetét.O az egyetlen buntelen,aki valaha élt a foldon.A golgotai kereszten onként elhordozta buneink buntetését es teljesen betoltotte a szent Isten akaratat.Mivel Jézus magara vette buneink buntetését,Isten orok életet ajandékozhat minden bunosnek,aki elismeri,hogy bunos,megvallja buneit es elfogadja az Ur Jézust szemelyes Uranak és Megvaltojanak.
    “Ha pedig az egynek elbukasa miatt lett urra a halal egyetlen ember altal,akkor azok,akik boségesen kapjak a kegyelem és igazsag ajandékat,még inkabb uralkodni fognak az életben az egy Jezus Krisztus altal.Marmost,ahogyan egynek a vétke lett minden ember szamara karhozatta,ugy lett egynek igazsaga minden ember szamara az élet megigazulasava.Mert ahogyan az egy ember engedetlensége altal sokan lettek bunosokké,ugy az egynek engedelmessége altal is sokan lettek igazakka”(Roma 5:17-19). Amen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. „Ebben a mondatban en semmi hazugsagot nem talalok:"de a jó és a gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert A MELY NAPON ejéndel arról, bizony meghalsz."Itt kerek-perec ki lett jelentve az embernek a Teremtoje altal,hogy mit nem tehet, es ha ez intésnek ellene szegül, AZ MILYEN KÖVETKEZMÉNYEKKEL JÁR."
      Hát barátom, ha te ebben semmi hazugságot nem találsz, akkor te sajnos annyira elvakult, dogmatikus, fanatikus vagy, aki már a hazugságot is képtelen megkülönböztetni az Igazságtól, ugyanis a Bibliád szerint SEM EZ TÖRTÉNT mikor evett róla.

      "Hanem tudja az Isten,hogy
      amely napon esztek arrol a farol megnyilatkoznak a ti szemeitek es olyanok lesztek,mint az Isten:jonak es gonosznak tudoi.”
      Ezt meg a kígyó mondta nekik előtte, aki szerinted hazudott, pedig utána:
      "És monda az Úr Isten: Ímé az ember olyanná lett, mint MI közülünk egy,jót és gonoszt tudván."

      Tehát a Bibliád szerint is AZ TÖRTÉNT, amit a kígyó mondott, nem pedig az, amit a te Istened.
      "Akkor ki hazudott itt?" kérdezed. Hát nem ártana végiggondolnod, mielőtt puffogtatod itt a betanult, üres frázisaidat, dogmáidat,GONDOLKODÁS
      NÉLKÜL.
      Az meg külön tetszik, amikor a kényes kérdéseken elegánsan átsuhannak a fanatikusok, ezért mégegyszer megkérdezem tőled, mint Biblia- szakértőtől: Ha egy Teremtő Isten van (márpedig EGY van), akkor ki(k) az a MI, akikhez hasonlóvá vált az ember, ami szintén LE VAN ÍRVA a te szent Bibliádban?
      Válaszodat előre is köszönöm:
      Sz.

      Törlés
  10. Cass,
    Jezus Krisztus vére legyozte a Satant,”aki embergyilkos volt kezdettol fogva,es nem allt az meg az igazsagban,mert hazugsag atyja”,ezert Jezus Krisztus kereszthalala a felelet,a mar legyozott Satan minden ravasz szolgaja kisérto kérdeseire,aki miutan vesztessé lett es tudva,hogy mar nem sok ideje van hatra,utolso rugasaiban megprobal még magaval rantani,a szamara mar elkeszitett tuzes toba minden olyan tudatlan embert,akit csak képes még elcsabitani,mint ahogyan tette ezt az elso emberparral is.Jelenleg,a vegso orjongesi stadiumaban megkiserli Istent,es az O igazsagat hazugga tenni,bizonyitekokat keresve(de nem talalva)a Szentirast hamisnak kikialtani.
    Egy Krisztusban hivo ember bizonysagtétele hatarozottan kulonbozik a vitatkozastol, érveléstol,kiélezéstol,szocsatatol,mert nincs kotve a vilag modszereihez,ebbol kovetkezoen kulonosen nem all le targyalgatni a legyozott Ellenség-> a Satan pribékjeivel.Jezus Krisztus megvaltottja nem e vilag vitazoja,igy meltosagan alulinak tart barmiféle szoharcot folytatni a vesztes fél rabszolgaival,amihez éppen ezert,semmi koze a gerinctelenségnek.

    VálaszTörlés
  11. "Kedves" fanatikus hívő!
    Nem is vártam tőled többet! :)) Gyáva vagy Nyuszim! XD Kiállni bárki ellen nektek nagyon nem megy, csak Isten és az égetni való bibliátok háta mögé bújtok! Hihetetlen micsoda egoista barmok vagytok! :)) Bár mint mondtam én is az vagyok. :D De ha te a szeretet szolgája vagy, akkor ne itt rontsd a levegőt! Mert ide te gyűlölködni jöttél! Ezért adtam meg e-mailt hogy gyere oda gyűlölködni, én kibírom, örülök neki ha a fajtád kínjában ugráncozik ellenem, mert totálisan vesztesek velem szemben! :D És azért adtam meg a sátánista honlapot hogy ők is gyűlölködnek, a te fajtád is, így mehetnétek kézen fogva a poklotokba! Szóval...ha létezik pokol, akkor ne aggódj, "Kedves" fanatikus hívő, te is és azok is tutira oda kerültök! :PP De én is, az tuti, de legalább nem fogtok unatkozni, boldogítalak benneteket. XDD De egyébként annyira nem kéne félned másoktól...nyugodtan írhatsz nekem, nem csinállak ki lelkileg....csak akkor ha te megkísérled az én lelki világomat szétkapni, mert olyankor szó szerint könyörtelen vagyok. :)))) Na gyere, ne legyél ennyire gyáva!

    VálaszTörlés
  12. Nézd Lényeglátó barátom. Nem tudom Te mennyit fogtál fel a Bibliából, egyáltalán felfogtad-e a lényegét, de ha a kereszténységet és Jézus tanítását egy szóval kellene jellemezni, akkor azt mondhatnánk: szeretetvallás.
    Na most akkor nézzük, hogy ki mennyit értett meg belőle:

    Te gyűlölködsz, én kedvesen bánok veled.
    Te ítélkezel, én megpróbálok segíteni rajtad.
    Te megvetsz (eddig mindenkit ezen a blogon), nekem viszont fáj, hogy a sötétben tévelyegsz.

    Nos, mondd meg nekem Lényeglátó testvérem, melyikünk értette meg a szeretet-tanítás lényegét, hm?

    "Isten szereti a vilagot." - írod - szerintem is - , de akkor hogyan lehetséges, hogy ilyen bűnösökké teremtett minket, hm? Nem tudott valami jobban kitalálni, hm? Vagy nem is ilyennek szánt minket, de félresiklott az ügy? De hát Ő a Teremtő, végtelen a hatalma, akkor miért teremtett bűnt egyáltalán???
    Vagy inkább arról van szó, hogy Isten számunkra fel sem fogható bölcsességgel pontosan ilyenné akarta teremteni az embert, hogy legyen miből elindulni, visszatalálni felé, és valójában nincs is eredendő bűn, csak tudatlanság?
    Gondolkozz el ezen, ne keress rá idézetet, hanem saját magadban gondold végig, használd az Isten által teremtett elmédet ott legbelül.

    Számomra az a valódi hit, amikor a tudatos ember felismeri Isteni eredetét, és azt, hogy Minden Egy, a vallás viszont az az emberi találmány, ami egy darabig mankóként segítheti, de egy idő után nagyon szűk ketreccé válik. Próbálj meg kijönni a ketrecből, kívül tágasabb, hidd el! :)

    Ezután javaslom, hogy lazulj egy kicsit, itt van hozzá egy remek kis előadás, hátha kimozdít:

    http://www.youtube.com/watch?v=mMKCn4MsPhA

    Különösen figyelmedbe ajánlom a már elhunyt előadó szarkazmusát, és az emberi butasággal szemben állított tükrét, mely egyáltalán nem minősül Istentagadásnak.

    VálaszTörlés
  13. Mazsola!
    Hiabavalosagnak erzem veled barmirol is targyalgatni tovabb,ha a fentiekbol egy szot sem ertettél meg es emellett még ok nélkul vadaskodsz is.Az idom tul draga ahhoz,hogy azt,a veled valo haszontalan beszelgetessel toltsem.Lazulasra pedig nincs szuksegem,eppen eleg az ugy ahogy van,de ha volna is ra szuksegem,azt biztos nem emberektol varnam el.Bye.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Ezt a szornyen ostoba"felfedezésedet"ami ebben a cikkben olvashato"

      "Mazsola,te a vilag legnagyobb baromsagat irtad ide"

      "az a cikk pedig a baromsagnak a masik fele"

      "Jezus Krisztus megvaltottja nem e vilag vitazoja,igy meltosagan alulinak tart barmiféle szoharcot folytatni a vesztes fél rabszolgaival"

      Hm... nekem úgy tűnik nem én vagyok itt az egyetlen, aki ok nélkül vádaskodik. :)
      Én sem szeretem az értelmetlen energiaharcokat, de ne is haragudj, az az iszonyatos ellentmondás a látszólagos Isten-hívő hozzáállásod, és a kapásból történő ítélkezéseid között rendkívül bosszantó. Mond, csak! Nem ismerős véletlenül ez az intelem:
      "Ne ítélj, hogy ne ítéltess."

      Amikor meg észérvekkel próbálnánk segíteni rajtad, akkor meg meghátrálsz, Te szerencsétlen.

      Na, járj szerencsével utadon, én nem segíthetek rajtad többet.

      Törlés
  14. "A szellemi ember azonban mindent megitel,de o senkitol sem iteltetik meg"(1Korinthus 2:15)

    Megitélni,vagy elitélni valakit vagy valamit,az két kulonbozo dolog!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na még egyet mutatok, aztán békén hagylak. Szerinted miért írtam azt, hogy ítélkezel? Ezért:

      1. Legyőzött ellenség rabszolgájának ítéltél számodra tök ismeretlen embereket.

      2. Baromságnak ítélted a blogíró és mások gondolatait, csak mert nem illenek bele a Te bebetonozott világképedbe.

      3. Szinte minden hozzászólásodból fröcsög a megvetés mások iránt, úgy tűnik, hogy szinte mindenkit már a kárhozaton szeretnél látni, csak mert gyarlóságukban nem lehetnek olyan "tökéletesek", mind Te, Krisztus harcos katonája. Már-már úgy tűnik Te Embergyűlölő vagy, drágám.

      Nos fentiek, és a szemellenzős önhittséged nem mutatnak valami fényesen egy magát Isten-hívőnek, sőt kereszténynek bemutató ember önéletrajzában.
      Még szerencse, hogy Isten nem ítél el senkit, mert mindenki az Ő gyermeke, akikbe beleoltotta saját magát is.

      Sokszor említed a sátánt, akkor hadd kérdezzek még egy csokrot!
      Szerinted Isten miért teremtette a sátánt? Mi szüksége volt rá? Tán csak nem pontosan tudja, hogy itt a dualitás világában szükség van az érem másik oldalára is a fejlődéshez?
      Vagy nem is Isten teremtette a sátánt? De akkor meg nem sérül a Mindenhatóság képzete? Vagy az is lehet, hogy a sátán emberi találmány?

      Drágám, az eddigi megválaszolatlan kérdéseim után megtisztelnél, ha legalább erre az egyre válaszolnál, nekem tudatlan bűnösnek.

      Haragudhatsz rám, de ne feledd: sokszor azoktól tanulunk a legtöbbet, akiket a legjobban gyűlölünk. Emlékezni fogsz a szavaimra, mert jobban bevésődtek mint most hinnéd.

      Törlés
  15. "Kedves" fanatikus hívő!

    Ez a részlet az Ördög ügyvédje filmből van:
    Ügyvéd: -Te hoztál ide! Te küldtél hozzá! Te akartad hogy hazudjon!
    Ördög: -Én sohasem teszek ilyet Kevin! Aznap odalent a metróban mit mondtam neked? Emlékszel a szavaimra?: „Talán eljött az ideje hogy veszíts!” Te nem így gondoltad.
    Ügyvéd: -Veszíteni? Én nem szoktam veszíteni! Én nyerek! Én nyerni szoktam! Ügyvéd vagyok! Ez a dolgom! Ezt várják tőlem!
    Ördög: -Befejeztem bíróúr!.....A hiúság, kifejezetten a kedvencem a bűnök közül! Ez alapigazság Kevin! Az önimádat, ez a természetes kábítószer!

    És ugyebár a hozzászólásaidból nem csak a hiúság tükröződik, hanem a harag is, ami szintén egy főbűn....ezek tükrében azt mondom, ha te itt ennyire el vagy telve magadtól és ennyire lenézel mindenkit és haragszol a másik emberre csak mert nem birkák mint te, attól még lehetne benned annyi emberség hogy békén hagyod ezeket az embereket!!! Saját magadat minősíted ezzel amit itt produkálsz!! Sőt! Szégyenbe hozod a fajtád!! Jól meg kéne gondolnod mit csinálsz! Na tipli!!

    VálaszTörlés
  16. Kedves CsE!

    Elnézést, hogy csak így, köszönés nélkül becsörtettem a blogodra, de "lényeglátó" barátunknak sürgős segítségre volt szüksége.:)
    Úgy tűnik hasonló uton járunk, mi a kedvesemmel már 12 évvel ezelőtt orvos nélkül adtunk életet 2 gyönyörű, máig makkegészséges lánynak.
    Gondolom nem véletlenül rezegtem ide.:)
    Üdv: Sz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)

      2 hete adtunk életet 3. itthon született kisfiúnknak - a nyugati tudorok csak az első gyermekünk életét tudták megkeseríteni (11 éve dolgozom a helyrehozatalán...)

      Törlés
  17. Mazsola,
    Szomoru,hogy még egy olyan egyszeru dologra is nekem kell felhivni a figyelmedet,hogy egy szerencéetlentol es egy bebetonozott vilagnezetu embertol semmi jot nem varhatsz a kerdeseidre...,ezert hat nem is volna ertelme azokra feleletet adni.
    Ha a Bibliat ismero ember volnal,abbol megtudhatnad,hogy Jezus milyen szavakkal illetett bizonyos embereket:
    -“Ti az ordog atyatol valok vagytok,es a ti atyatok kivansagait akarjatok teljesiteni.Az emberolo volt kezdettol fogva,es nem allott meg az igazsagban,mert nincsen o benne igazsag”.

    -“Monda azert a sokasagnak,amely kiméne hozza,…:Viperak fajzatjai,kicsoda intett meg titeket,hogy a bekovetkezo harag elol menekuljetek?”

    -“O(Jezus) pedig megfordulvan monda Peternek:”Tavozz tolem Satan;bantasomra vagy nékem;mert nem gondolsz az Isten dolgaira,hanem az emberi dolgokra” stb.

    Pal apostol pedig imigyen szolt:”Csodalkozom,hogy Attol,aki titeket Krisztus kegyelme altal ehivott,ily hamar mas evangéliumra hajlotok,holott nincs mas;de némelyek zavarnak titeket,es el akarjak ferditeni a Krisztus evagéliumat.De ha szinte mi,avagy mennybol valo angyal hirdetne is néktek valamit azon kivul amit néktek hirdettunk,legyen atkozott”.
    Tehat még atkot is kimondhatott emberekre az apostol.Ehhez es a fentiekhez képest en még tul finom is voltam.Amit a Mester megtehet,azt a tanitvanyai is megtehetik!Jezus soha nem mondott olyat,hogy a tanitvanyok(a jovobeniek is)nem mondhatnak negativ jelzoket “bizonyos megnyilvanulasokra …soha!
    Az Ordog pedig akkor a legordogibb,amikor Bibliaval a kezeben jon hozzank:
    A sátán előszeretettel használja a "ne ítélj,hogy ne ítéltess" mondatot és ezzel gyakorlatilag lehetetlenné teszi,hogy a bűnt meglehessen ítélni az embernek önmagában vagy másban..... Lényeg végül is és látó embernek egyértelmű,hogy minden Bibliából idézett mondat,amelyik szólása eredményeként a bűn marad(sőt a szólással olyan fejbeverés történik rendszerint,hogy továbbá érinthetetlenné is válik a bűn!!) az a "szólás"biztos,hogy nem Istentől van!!!
    Isten igeje igy szol egy helyen:”Hirdesd az igét,allj elo vele alkalmatos es alkalmatlan idoben,ints,feddj,buzdits…”
    Az emberi szivnek végtelenul nagy faradsagaba kerul,hogy az Isten tiszta es tokéletes szeretetének hitelt adjon.Sokkal jobban bizik Satanban,mint Istenben.Minden emberi szenvedés,nyomorusag es lealacsonyitas a Satan sugallatara valo figyelésbol ered.De az ember azért nem elégedetlen a Satannal,sot faradhatatlan a neki valo szolgalatban.A Satan szolgalatara sohasem panaszkodik,az o kezei kozul dehogy is akarna szabadulni.Naponként szakit a keseru gyumolcsokbol azon a talajon amelyre Satan vezette,de azért ujra meg ujra elveti ugyanazt a magot es raadja magat annak megmunkalasara.Igy teljesen értheto az is,hogy te egy satanistat védelmezel ti.akit en az ellenseg rabszolgajanak neveztem.(Ha nem hiszed,hogy satanista(amit en,mar az elso szavaibol megallapitottam)akkor jarj utana.)
    Jezus tobbek kozott ezt is mondta a tanitvanyainak:
    “Jaj néktek mikor minden ember jot mond feloletek;mert eppen igy cselekedtek a hamis profétakkal az o atyaik.”

    Reszemrol ennyi volt feléd minden idokre.

    Lenyeglato

    VálaszTörlés
  18. Na ide hallgass te fanatikus FASZ! A blogírót ne merd sátánistának titulálni!!! Sátánista ő?? Megnézted te egyáltalán a honlapot amit mutattam??? Ááá, dehogy nézted....annyira idióta köcsög paraszt vagy, hogy képtelen vagy tájékozódni, csak gyűlölködni! Na az a honlap szín tiszta sátánizmus! Az a sátánizmus, és nem ez ami itt áll! Ennyire hülye vagy? Anyád fejre ejtett kiskorodba, baszod.... Hogy lehet valaki ekkora degenerált fasz?? A te fajtád sose volt normális.... Tudod mit? Basszon szájba benneteket a kibaszott sátán! Vagy ha az nem tetszik akkor kössétek fel magatokat oszt húzzatok Jézus után a halálba te féleszű köcsög!! Olyasmiről pofázol, amiről kurva fogalmad sincs!! Ha meg az Isten mégis olyan amilyennek állítod, ezerszer leszek sátán szolgája és ezerszer taposlak meg benneteket mintsem egy olyan Istent szolgáljak aki gyűlöl engem, csak mert kedve támadt szórakozásból megteremteni.... Bár tényleg jókat szórakozhat ha az ilyen seggfejek mint ti itt ólálkodnak a Föld nevű bolygón.... El kéne égetni az összes bibliát mert az okozza ezt a sötétséget a kibaszott fejetekben!!! Ezért vagytok másokkal full agresszívek és ezért játsszátok a fasza gyereket folyton! Idióta népség! Ha meg ti vagytok "Isten népe", akkor kurva sötét lesz a jövő, mert a fejetekben csak kibaszott sötétség van!!! Eddig is tudtam hogy nektek úgymond mindent szabad, nektek "Jézus kibaszott köcsög népének"!! De azért ennyire kibaszott pofátlanul másokba beletaposni ti tudjátok a legjobban....gratulálok! Undorítóak vagytok!!!! Egy kurva Isten nyila kéne a valagatokba!!! De elgondolkodtam....ki akar káoszt: a keresztények....ki akar ellenségeskedést: a keresztények....ki akar uralkodni mások felett: a keresztények.....ki hiszi mindent tudónak magát: a keresztények....ki hiszi hogy ők a kurva örökösök: a keresztények.....ki akarna minket (akik nem értenek egyet a baszott ideológiátokkal) legszívesebben megölni: a keresztények.....hm....Isten népe??? Melyik Istené?? Mondjuk azé, aki csak annak képzeli magát??? Azaz a sátánnak a népe vagytok??? Szégyentelen bagázs!!! Imádkozz kis köcsög!!! Ma éjjel elviszi a lelked a sátán, én garantálom!!! :DDDD Nincs Isten aki megvédene, ezt is garantálom! ;))))

    VálaszTörlés
  19. Te vagy a satanista Cass!Rolad irtam ezt.Rolad,aki-fajdalom -nem tanult meg olvasni!

    VálaszTörlés
  20. Heh! XD Te tényleg hülye vagy baszod! Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye! :))) Lefordítom: nem írtad a nevem, nem említettél, így kurvára fogalmam sincs mikor szólsz le épp engem.... Mert ugye az egyenesség az nálatok luxus.... :)))) Jellemző keresztényi viselkedés. :DDD Szakadna rátok a templom kis köcsögök! Basszon meg téged a sátánod! :DDD Idióta! Kurvára ismersz engem....mert mi személyesen találkoztunk vagy honnan a faszból veszed ezt??? :DDD Jah...nektek mindenki a sátán szolgája, csak ti vagytok szentek.....cöh....hányok tőletek!!!! Menjetek a pedofil papokhoz hagy adja a szátokba a dolgait! XD

    VálaszTörlés
  21. Na idetévedtem én is! Tetszik a blog szellemisége, a hozzászólások parázs hangulata már nem annyira, de talán együtt ki tudjuk piszkálni a tűz fészkét!

    Nekem az az érzésem, hogy Lényeglátó barátunk nem is igazán keresztény, hanem sokkal inkább a "kiválasztott" nép sarja, vagy legalábbis be akar kerülni a klubba! :D
    Aki érti, érti.

    Egyébként Cass kicsit nyers van, de Te már sejthetsz valamit, mert ha összeadná valaki, hogy a három világvallás, a kereszténység, az iszlám, és a judaizmus nevében összesen hány embert gyilkoltak meg a történelem során, akkor egy igen csúnya nagy szám jönne ki. Több, mint a vh-k alatt...

    És ma sem sokkal rózsásabb a helyzet! Csak nézzük meg mi folyik a Közel-keleten, vagy pl. Egyiptomban, ahol a keresztények (!) ölik a muszlimokat! Hogy is van akkor az a bizonyos "Ne ölj!" parancs??

    Félreértés ne essék! Én nem a keresztény hívőket akarom bántani, hanem fel szeretném hívni a figyelmet arra a manipuláló intézményre, amelyik az egész mögött áll - báránybőrbe bújt farkasok irányítják az egyházat, és milliókat tartanak sötét tudatlanságban - lásd "Lényeglátó" testvérünket. Nekem ezzel van bajom!

    ---

    A cikk tartalmával mélységesen egyetértek, köszönöm, hogy "lecsatornáztad" kedves Edina!

    TT

    VálaszTörlés
  22. Kedves CsE!

    Feltetelezem,hogy lattad mar te is ennek a mocskolodo alaknak a iromanyat.
    Ezek utan kérdezném,hogy még mindig azt allitod,hogy a te vilagodban nem létezik bunos ember?Pedig ma elég szépen bemutatkozott itt,még hivni sem kellett.Vagy amit ez itt ide frocsogott,azt csak valami botlasnak,tokéletlenségnek,diszharmonianak, hianyossagnak hibanak tartod,ami nem érdemel buntetést,vagy isteni itéletet,hanem az ilyeneket
    Isten tart karokkal varja a mennyben?
    En azt mondom erre,hogy éppen az ilyen sulyosan bunosoknek van szuksege Isten segitségére,mert Jezus Krisztus a betegekért jott,nem az egészségesekért.Ezért van szukség(kivulrol,vagy inkabb felulrol valo)megvaltasra,mivel senki sem képes magat kihuzni a mocsarbol a sajat hajanal fogva.

    Lenyeglato

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lényeglátó(?) barátom, mi nálad a fontossági sorrend? Vajon miért azt érzed fontosnak hogy ezzel a fröcsögéssel foglalkozz, miért nem akarsz inkább velem a Bibliáról beszélgetni? Mástól pedig ezt hiányoltad. Pl. válaszolhatnál a kérdésemre, amit jóval előbb feltettem,(Apr 15, 2012 01:19 AM), mint amire itt reagáltál

      Sz.

      Törlés
  23. Ha felcsendül végre az Ének,
    Megértik egymást az Ének,
    Hogy nem is különböznek,
    S hogy részei az Egységnek,
    Részei az Ő Életének
    Felismertetnek,
    Ha megszólal az Ének,

    Várom már a fanfárokat!

    Üdv, TT

    VálaszTörlés
  24. Most már én is kíváncsi volnék a blogíró véleményére, bár úgy vélem ebben a pár sorban többet nyújtott át, mint egy könyvnyi terjedelmű tanítás:

    "Kedves Lényeglátó!

    Kinek-kinek hite szerint.
    Nem áll szándékomban senkit győzködni, a te világodban van ördög, az enyémben nincs. A te világodban bűnös az ember, az enyémben nem. A te világodban Isten ítél, az enyémben szeret.
    Nyilvánvaló, hogy nem ugyanabban a világban élünk.

    CsE"

    Ez a néhány sor számomra rendkívül tanulságos.

    VálaszTörlés
  25. Kedves Lényeglátó!

    Neked mást most sem tudok mondani:
    Nem ugyanabban a világban élünk.
    CsE



    Kedves Többiek!

    Nektek kedvenc idézetemet írom ide:
    "...megtanultam, hogy az embereket hagyni kell a maguk módján élni. Hiábavaló és téves erőlködés őket kierőszakolni abból, amit tapasztalniok kell, mert akkor megkeresik maguknak másutt ugyanazt a helyzetet. Nem mondom sok önuralom kell hozzá, tehetetlenül nézni, mint rohan valaki a vesztébe saját akaratából, minden figyelmeztetés ellenére...de idővel belejön az ember."
    Szepes Mária

    Mindenkinek köszönöm a hozzászólást!

    CsE

    VálaszTörlés
  26. "Lényeglátó" baromarcú keresztény faszfej!
    "Feltetelezem,hogy lattad mar te is ennek a mocskolodo alaknak a iromanyat."-Hm...szóval te egy szent fasz vagy??? Komolyan??? Mert te itt senkit nem szidtál és senkit nem gyaláztál??? Ez aranyos.... A te fajtád és én abban különbözünk, hogy én leírom amit gondolok, és leszarom ki mit pofázik és hogy kinek tetszik kinek nem!!! Ti meg egyszerűen képtelenek vagytok bevallani hogy engem megfojtanátok egy kanál vízbe, vagy legalábbis kibeleznétek nagyon szívesen.... Melyik a jobb?? Megjátszani hogy egy kibaszott nagy faszom szent vagyok, aki mindenkit látszólag elfogad, vagy legyek olyan aki a pillanatnyi dühöt átérzi és kiadja magából??? Hm...segítek, mert gyenge elméd nem tudja értelmezni ezt a bonyolult dolgot.... Az sokkal jobb ha valaki elmondja mit gondol!!! Mert ezt hívják őszinteségnek!!! Persze...az sem szép amit én itt művelek, mert sokkal normálisabban meg lehetett volna fogalmaznom és emberibb hangnemben kellett volna reagálnom....ám....téged sem hívott ide a lófasz se!!! Szóval ne itt verjed ránk a nyálad, vazze!!! Mellesleg én, a szín tiszta igazat írtam le!!! Ti ilyen köcsög brigád vagytok!!! Egyetlen egy kivétel sincs köztetek!!!! Vagy ha van, akkor nem jelentkezett nálam és kurva kevesen vannak!!! Sajnos....
    És honnan veszed hogy én kurva súlyos bűnös vagyok??? Tudtommal nem öltem meg senkit! A legsúlyosabb bűn a gyilkolás....vagy tévedek?? Vagy te komolyan ennyire sötét paraszt vagy??? Egyébként tényleg eljöhetne a betegekért! Elsősorban az agybetegekért, például érted!!!
    "senki sem képes magat kihuzni a mocsarbol"-háhá! Van egy aranyos történetem....egy keresztény hívő olyan dolgot tett, ami nekem például meg sem közelítené a bűn fogalmát...na mindegy....ő bűnösnek érezte magát és bocsánatot kért Istentől....ő azt mondta hogy tudja hogy Isten megbocsájtott neki, ám mégis ugyanolyan szarul volt....vajon mi volt a kulcs??? Önmagának nem bocsájtott meg....ha valaki megbocsájt önmagának, az nem azt jelenti hogy önimádó (tudom hogy a fogalmakkal kurva nagy bajban van, ezért magyarázom, mert olyan kibaszott jószívű vagyok), hanem azt jelenti hogy amit Isten mondjuk már megtett, azt neki is meg kell, mert ha magának nem bocsájtja meg a dolgot, akkor sajnos ugyanott ragad....ez az ábra...ugyanez van más emberrel is, ha másnak kell megbocsájtani.....a hívők többsége valószínű hogy mondjuk gyónáskor felszabadulnak mert automatikusan jön nekik hogy önmaguknak is megbocsájtanak....ám akik nem, azok sajnos úgy szenvednek mint az akiről beszéltem.... Na! Ennyit erről Édesem, hogy egyem a szívedet nagyszemű babbal!!! XD

    VálaszTörlés
  27. Sz,
    A kérdésedre még azon a napon,”Apr 14,2012 12:53 PM” valaszt kaptal,amikor azt feltetted nekem,ezzel a mondattal kezdodoen: “Eloszor is Isten soha nem hazudik!”
    Ezzel a datummal “Apr15,2012 01:19 AM”,nem latok toled kérdést.Egyebkent pedig vedd elo a Bibliat,es tudakozodj abbol,mint ahogyan en tettem anno es teszik ugyanezt masok is.Azt nem varhatod el tolem,hogy leirjam itt neked a teljes Bibliat.
    Lenyeglato

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebből is láthatod, hogy csak azt látod meg, amit te akarsz:

      Apr 15, 2012 01:19 AM
      „Ebben a mondatban en semmi hazugsagot nem talalok:"de a jó és a gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert A MELY NAPON ejéndel arról, bizony meghalsz."Itt kerek-perec ki lett jelentve az embernek a Teremtoje altal,hogy mit nem tehet, es ha ez intésnek ellene szegül, AZ MILYEN KÖVETKEZMÉNYEKKEL JÁR."
      Hát barátom, ha te ebben semmi hazugságot nem találsz, akkor te sajnos annyira elvakult, dogmatikus, fanatikus vagy, aki már a hazugságot is képtelen megkülönböztetni az Igazságtól, ugyanis a Bibliád szerint SEM EZ TÖRTÉNT mikor evett róla.

      "Hanem tudja az Isten,hogy
      amely napon esztek arrol a farol megnyilatkoznak a ti szemeitek es olyanok lesztek,mint az Isten:jonak es gonosznak tudoi.”
      Ezt meg a kígyó mondta nekik előtte, aki szerinted hazudott, pedig utána:
      "És monda az Úr Isten: Ímé az ember olyanná lett, mint MI közülünk egy,jót és gonoszt tudván."

      Tehát a Bibliád szerint is AZ TÖRTÉNT, amit a kígyó mondott, nem pedig az, amit a te Istened.
      "Akkor ki hazudott itt?" kérdezed. Hát nem ártana végiggondolnod, mielőtt puffogtatod itt a betanult, üres frázisaidat, dogmáidat,GONDOLKODÁS
      NÉLKÜL.
      Az meg külön tetszik, amikor a kényes kérdéseken elegánsan átsuhannak a fanatikusok, ezért mégegyszer megkérdezem tőled, mint Biblia- szakértőtől: Ha egy Teremtő Isten van (márpedig EGY van), akkor ki(k) az a MI, akikhez hasonlóvá vált az ember, ami szintén LE VAN ÍRVA a te szent Bibliádban?
      Válaszodat előre is köszönöm:
      Sz.
      Amint látod kérdésemet épphogy a Biblia olvasása UTÁN tettem fel.
      Sz.

      Törlés
  28. Cse,
    Mekkora Istentol kapott aldas az szamomra,hogy nem ugyanabban a(szellemi)vilagban élek,mint amelyikben te,mivel Isten lenyult ertem es kivont a tevelygok vilagabol.Csak sajnalatomat tudom kifejezni amiatt,hogy te még jol érzed ott magad,kulonosen ilyen Kassai Csillak tarsasagaban,akik mar allati szintre sullyedtek a satani ezoterikus vallasuk altal.Ha nem hiszed,hogy ez igy van,itt megnézheted:
    http://www.youtube.com/watch?v=h2wAqCxxDTs&feature=uploademail
    En mar nem is tudom igazan,hogy hogyan keveredtem ide erre az atkozott blogra,ahol az is megengedett,hogy demonizalt szornyetegek is firkalhatnak,es masok “beszelgetéseibe” oly csufosan belemocskolhatnak.
    Ha a fenti “esszé”cimére ra klikkelve éppen nem a Miatyank ”bolcs”elemezgetése,es az ahhoz fuzott szintén “bolcs”kommentar tarult volna elém,eszembe sem jutott volna ide barmi hsz-t is irni,de latva ezt,képtelen voltam megallni,hogy ne cafoljam meg,annak igazsagarol elterelo hamis véleményezést.Megbotrankoztato,hogy Jezus tanitasaibol csak azokat tartod igaznak es megtartandonak,amik kedvesek a fulednek,egyeb tanitasait pedig elveted,mint ha azok mar,Jezus nem ugyanazon igazsagai volnanak.Egyaltalan mi koze lehet az ezotérikus New Age vallasnak Krisztushoz? O nem kozoskodik a bunnel!

    Lenyeglato

    VálaszTörlés
  29. TT,
    Jo szokasodhoz hiven mar megint félrebeszélsz.Nem elég,hogy halvany fogalmad sincs arrol,hogy mi az egyhaz jelentése mivel a hamis katolicizmussal azonositod azt,(mintha a katolikusokbol allna a kereszténység,de még azzal sem vagy tisztaban,hogy a zsidok még mindig varjak a Messiasukat.Ezzel szemben aki tudom,hogy Jezusban a Messias jott el kb.2000 évvel ezelott,akit Urra es Krisztussa tett az Isten,es ezert Ot hirdetem,semmiképpen nem lehetek zsido.(Zsido az,akinek a vallasa az,es ezalatt nem a kazarokat ertem,akik 1500 évvel ezelott felvették a zsido vallast,hanem az abrahami igazi semita zsidokat.)
    Te valahogy nagyon nem akarsz férni a borodbe még azutan sem,hogy elég fricskat kaptal mar Velorex blogjaban a tobbiektol a piszkalodasaidért.
    Es,ha mar a zsidoknal(vagy zsidozasnal) tartunk,- megragadva az alkalmat-, felvilagositanalak arrol is,hogy a semita zsidok Toraja,nem azonos a kazar kabbalista zsidok Talmudjaval.Nagy részt ez utobbiakbol all a Hatterhatalom,es Magyaro.ra is ezek akarnak betelepulni.A semi zsidoknak eszuk agaban sincs elhagyni az Istentol anno nekik igert foldjuket,hiszen oda varjak vissza a Messiasukat.
    Ha pedig nem akarnad Istennél kihuzni a gyufat,jo lesz,ha figyelmezel e szavaira:

    “Es monda az Ur Abrahamnak:Eredj ki a te foldedbol,es a te rokonsagod kozul,es a te atyadnak hazabol a foldre,amelyet én mutatok neked.Es nagy nemzetté teszlek,es megaldalak téged,es felmagasztalom a te nevedet,és aldas leszel.Es megaldom azokat akik téged aldanak,és aki téged atkoz,megatkozom azt:és megaldatnak tebenned a fold minden nemzettségei”(1Mozes 12:1-3).Figyeltél TT!..."megatkozom azt" – ezt mondja az Ur.
    Fgyébként is;fogsz te még a zsidok ruhajaba kapaszkodni,amikor kozvetlenul a 3.vilaghaboru befejezodése utan,az Ur Jezus megkezdi 1000 éves uralkodasat Izrael foldjén,miutan a fold népességének 2/3 része elpusztul.Ezalatt a messiasi kiralysag alatt,miutan Izrael a foldre visszatéro Krisztusban felismerte Messiasat,”E napokban lesz az,hogy a minden nyelvu poganyok(nemzetek)kozul tiz ember ragad egy zsido ferfiuba s ragad annak ruhaja szélébe,mondvan:Hadd menjunk veletek,mert hallottuk,hogy veletek van az Isten!”(Zakarias 8:23).
    Annyira pedig mar igazan nem kellene szégyent hoznod a”tudomanyodra”,amikor olyat mersz allitani,hogy az Egyiptomban élo keresztyének olik az egyiptomiakat,amikor ez éppen forditva van….ui.ki hinné el neked,hogy az a”maroknyi”keresztyén csoport,akik mar amugy is meg vannak félemlitve,olné a hozzajuk képest oriasi tobbségben ott élo Egyiptomiakat?:-/
    Ugy gondolom nem artana,ha felhagynal mar végre ezzel a” kik olnek kiket” teoriaiddal,es elo vennéd szépen a torténelem konyvet,hogy megtudd,kik is voltak azok valojaban,akik anno az inkvizicio alatt,vagy az arabokkal szembeni haborujukban embereket oltek.Itt mégegyszer hangsulyozom:az igaz biblikus keresztyénség nem egyenlo a hamis,hazug(a papajukkal es papjaikkal az élen)katolicizmussal!
    Addig is bolcs dolog lenne toled,ha nem avatkoznal a keresztyenség dolgaiba es nem cikkeznél roluk!

    Lényeglato

    VálaszTörlés
  30. Erre a blogra nem jovok mar vissza,ezert felesleg tovabbi uzeneteket kuldozgetni nekem,vagy kérdéseket intezni hozzam.
    Almomban se jojjon elo,hogy valaha itt jartam.
    Es minden idokre jegyezzetek meg jol,hogy attol,hogy keresztyen valaki,még nem kell labtorlonek hasznalni.

    Lenyeglato

    VálaszTörlés
  31. "demonizalt szornyeteg" XDDDD Oké, lebuktam! Én Lucifer mellett szolgáltam a pokolban, egy bukott angyal vagyok, és azért jöttem fel a Földre hogy lelkeket raboljak a tesómnak, mer hát a hülye démonok mindent elbasznak és nekünk kell intézkedni! Szétröhögöm az agyam! XDDDD De bóknak veszem az ehhez hasonló megjegyzéseket, mert azt jelenti hogy nem vagyok kurva sötét mint egyesek és nem követem a halott igéjüket!!! Muhahahaha!!! (ez egy sátáni röhögés volt)

    És végre Isten eltávolította közülünk bűnös testvérünket és nem kell a baszott nagy egoizmusát olvasnunk többet! :DDD Köszönöm Uram!!!!

    VálaszTörlés