2013. november 25., hétfő

Óh mondd, TE kit választanál?



Dübörög a propaganda, beindult a gépezet a szavazatokért. Ez még csak az előszele, de hamarosan mindennapos lesz a kép: vitatkoznak a barátok és családtagok, hogy a két rossz közül melyik a jobb. Ki-ki vérmérséklete szerint győzködi a másikat annak függvényében, hogy melyik oldaltól szívott nagyobbat korábban.
Amiben általában minden ember egyedtért, hogy gyakorlatilag két rossz közül választunk, illetve, hogy az ország helyzete az elmúlt időszakban egyre romlott, a vita gyakorlatilag a mértékeken van.
És itt jön a kérdés: ha van egy kupac romlott hús meg egy kupac nyálkás izé a tányéron, akkor miért kell győzködni egymást, hogy melyiket toljuk le a torkunkon???
Van egy másik verzió is, habár sokak számára ez elképzelhetetlen: a tányérokat el lehet mosni. Enni pedig azt kell, amit az isteni rend arra rendelt, az élő táplálékot. Amikor már nem hisszük el, hogy nincs választásunk, mert csak bűzlő vacakot lehet enni, amint nem nyomjuk le a saját torkunkon és nem győzködjük a többieket, hogy a miénk a jobb, meg fog változni a világ.
Úgy érzed, hogy kevés, ha Te így látod, ehhez kellene, hogy a többiek is így lássák? Nincs igazad. Mert sokan gondolják így és azért nem tesznek semmit, mert azt hiszik ez kevés. Nézd meg a biogazdálkodókat! Mindazokat, akik nem a multik mérgezett áruit eszik, hanem fontosnak érzik a minőséget. Nem vártak arra, hogy majd a hipermarketben legyen olcsó és normális élelem, hanem nekiálltak, ástak, vetettek, gyomláltak és locsoltak. Azután pedig megették azt, ami tényleg életet ad. Lehet, hogy nincsenek sokan, de egyre többen teszik ezt. Esetleg eladták a panellakásukat és kiköltöztek vidékre. Áldozatot hoztak. Nem féltek az időjárás viszontagságaitól és a kétkezi munkától. Ennek folyománya, hogy ők már fél lábbal kiléptek a betegségiparból. Megtehették? Meg. Megteheti bárki? Igen! Csak el kell engedni a félelmeket és engedni a szívünk mélyéről előjövő vágynak.
Ugyanez a politika és a kormány: el kell engedni a félelmeket arról, hogy kormány nélkül anarchia lesz. Nem, nem anarchia vár ránk, hanem az isteni rend. Mint az időjárás: nem tudjuk befolyásolni, de kiismerhetjük és a tudásunkat használva együttműködhetünk vele. Ha tudom, hogy nem kalkulálhatok ki mindent előre, mert ember tervez, de isten végez, akkor abba a csapdába sem húzom magam bele, hogy elhiszem: a kormány-bármelyik- kiszámíthatóvá teszi a sorsunkat. Persze olyan értelemben tényleg kiszámítható, hogy előre tudhatjuk,- ha nem csukjuk be a szemünket és nem dobjuk el a józan eszünket- hogy egyre rosszabb lesz, mert vámpírt ültettünk a saját nyakunkba és tökéletesen mindegy, milyen színű a köpönyege. Amit ráadásul bármikor másik színére fordít…
A választás a miénk, de nem az, amit a média hirdet: jobb- vagy bal, hanem, hogy ÉLET vagy HALÁL????
Mi az életet választottuk.

CsE

11 megjegyzés:

  1. Kicsit talán ide tartozik, hogy én pl. a sok-sok VAGY/VAGY helyett egyre többször választom az IS-IS útját, vagy még inkább az EGYIKET SEM. Ez látszólag nihilbe vezető út, pedig nem az mindjárt kifejtem miért.

    A mostani világunkban egészen az alapokig nyúlóan állandóan választási kényszer van, választási helyzetbe tolnak (kik? szerintem tudjuk). Miről is van szó? Mutatom:
    - Neked mi a kedvenc színed?
    - Melyik a kedvenc focicsapatod?
    - Melyik forma-1 versenyzőnek drukkolsz?
    - Melyik a kedvenc hajfesték márkád?
    - Melyik cipő márkára esküszöl?
    - Pártszíned?

    Satöbbi, satöbbi. Az ilyen jellegű kérdésekre szinte mindenkinek vannak azonnali válaszai, szinte azonnal megjelenik egy kép mondjuk a PUMA pipája, vagy valami más cégnek a logója, amit preferál. Állandóan, napi szinten választások elé állítanak, és olyan érzésed van, hogy kötelező ezt meg is tenned, azaz bökjél rá valamelyikre, mert választanod KELL.
    Csak azt nem mondják meg, hogy MINDEGYIK választás mögött ugyanazok a körök állnak, csak más-más arculatukat mutatva felénk. És ebből a szempontból valójában NINCS VÁLASZTÁSOD.

    Ergó marad az a módszer, hogy semelyiket sem. Érdemes Weöres sorait idézni, hiszen a kivezető utat mutatja:

    Az Istenbe-olvadó ember számára nincs többé kivánatos és
    nemkivánatos, nincs többé semmiféle fokozat; mindent végtelenül és
    kivánság nélkül szeret. Számára minden ugyanegy: minden a Teljes-
    Változatlan, melyből a számtalan változó jelenség árad. Isten
    tartalmazza a mindenséget, s a felszabadult lélek Istenben tartalmazza
    a mindenséget.

    Ahol megszűnik az érzés, érzéketlenség, gondolat, gondolattalanság,
    változás, változatlanság; ahol azt hinnéd, hogy semmi sincsen:
    tulajdonképpeni lényed ott kezdődik.

    Irmagját se tűrd magadban semmiféle társadalomjavító szándéknak.
    Mert minden elvont közösség ködkép; és aki a ködben rohangál, előbb-
    utóbb elevent tipor.
    Tiszteld, ápold szűkebb és tágabb otthonodat: a családot, nemzetet,
    emberiséget. De egyiket se téveszd össze azokkal, kik e fogalmakra
    hivatkozva ártalmasat követelnek.
    Mi ártalmas? ha Pétert azzal akarod segíteni, hogy Pált
    visszaszorítod. – Amelyik nemzet ezt homlokán viseli: nem vész el
    soha.
    "Péterrel azonosítom magam, Pált nem szeretem; Pétert megcsókolom,
    Pált megverem" – ez az érzelgősség; ez a közéleti elgondolások közös
    váza; a jelenkor ettől koldul. Bárkit csak úgy segíthetsz, hogy más
    rovására ne essék.
    Népedet és az emberiséget csak azáltal javíthatod, ha önmagadat
    javítod.
    Az igazság sosem az emberiséget, mindig csak az egy-embert
    válthatja meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Mazsola, szívemből szóltál! :-)
      ...
      ahhhh ez hosszú lenne, úgyhogy inkább megyek gyerek-altatni.
      :-)

      Törlés
    2. Most nézem, hogy el is írtam, mert nem a pumának van pipája... :)
      No, ennyire érdekelnek ezek a dolgok már...

      Törlés
  2. Habár egyre többen látják az ellentmondásokat , hallják a hazugságokat és érzik a rothadást az életükön , inkább megeszik a rothadó húst , mert enni kell.
    Szavazni pedig kell , gondolják.Mert arra lettek kondicionálva , hogy valakit kövessenek , aki elvezeti őket ebben a bonyolult világban.Enni ad a szájukba , fedőt emel a fejük felé , munkát ad a kezükbe.Az embereknek szükségük van egy Vezérre.
    Legyen az politikus , király , Szent korona , guru , pápa , mindegy csak vezesse őket.Amíg az egyén nem ismeri fel és nem kérdőjelezi meg magában ezt a programozottságot , az irány ugyanaz marad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez így van, de egyre több ember ébred és ez hamarosan látszani fog az irányon is. :-)

      Törlés
    2. Hogy lehet így gondolkodni? Mi ez a nihil? Magyar ember az ilyen? Aki nem látja a különbséget a Gyurcsány-kormány és az Orbán-kormány között, az vak. Nem azt mondom, hogy mindent tökéletesen csinálnak, mindenki hibázhat, néha rosszul ítélheti meg a dolgokat, de az irány, amit kijelöltek, az az országnak megfelelő. Mert nem az ember saját érdekét kell néznünk, hanem előbb jön az ország rendbetétele, utána jön - mert akkor már jöhet - az egyes ember sorsa. De amíg az ország nincs rendben, addig hogyan, miből lehetne többet adni az embereknek? És az ország rendbetétele elindult a bankok megadóztatásával, a multik megadóztatásával, az IMF-től való elszakadással, ill. a nekik járó kölcsön visszafizetésével stb., stb. Én összeszedtem, mi mindent csinált eddig jól ez a kormány, ide is másolom: és ha valaki azt hiszi, hogy jobb világ jön, ha visszajön az előző kormány, (a Jobbik messze van attól, hogy győzhessen), akkor azzal az ország romba döntését segíti elő - azzal is, ha nem megy el szavazni, vagy ha az előző társaságra szavaz netalán. Összeszedtem pár dolgot, amiket szerintem ez a kormány jól csinált, több részletben átküldöm. De a névmegadásos profillal nem tudtam átküldeni, mert a szerkesztés után nem történik semmi, most megpróbálom a Névtelent.

      Törlés
  3. Akkor amit összeszedtem az Orbán-kormánnyal kapcsolatban, annak az I. része:
    Megpróbálom összeszedni mindazt, ami szerintem pozitív a Fidesz-kormány működésében. Nem tudom, Ön milyen tv-adót néz, ha netán valamelyik kereskedelmi adót, attól nem várható, hogy reális képet adjon a kormány működéséről, sajnos, nagyon ellenszenveznek vele, de ha mondjuk az m1-et nézi, az ottani Híradót, akkor jobban „képben lehet”. Tehát először azokat írom ide, amik – szerintem – mindenkinek tetszhetnek. De még előtte annyit, hogy elsősorban nem az emberek személyes érdekeit nézem sokszor, hanem az ország érdekét. Mert ha országos szinten rendbe jönnek a dolgok, az magával hozza majd azt, hogy az egyes embereknél is minden jobb legyen.
    Orbánék nagyon bátor dolgokat léptek meg: elsősorban
    Brüsszellel szemben,
    elszakadtak az IMF-től,visszafizették a hitelt,
    bevezették a bankadót, lecsökkentették a bankelnök fizetését havi 8 millióról;
    megadóztatják a multicégeket, de nézzük a többi dolgot is, amiket összeírtam:
    a legtöbbet hangoztatott a rezsicsökkentés (olvasom egy helyen, hogy most többet fizetünk, mint 3 évvel ezelőtt – erre van egy elképzelésem, ha egyáltalán így van, nem ellenőriztem le, éspedig az, hogy a Gázművek csökkenti a gáz hőértékét (nem O.V.:)), ezért fogyasztunk többet, hogy ő is jól járjon, mármint a Gázművek a rezsicsökkentés ellenére). Tehát: rezsicsökkentés, árvíz utáni és a vörösiszap-katasztrófa utáni helyreállítás,
    a devizahitelesek megsegítése, bár a kereskedelmi adók csak ócsai nemtudommilyen telepnek nevezik, de sokakat megsegítettek vele, az árfolyamgát létrehozása szintén a devizahitelesnek, bár a végső megoldás még várat magára, ez nem megy olyan gyorsan, előbb meg kellett várni a Kúria döntését ebben az ügyben, ami – sajnos – nem volt pozitív, csak ez után lehet továbblépni a bankokkal szemben. Az
    árfolyamgát bevezetése, ami szintén a devizahiteleseket szolgálja. (A Gy-kormány 8 éve alatt semmit nem tettek a devizahitelek megszüntetésére – ha lehetett volna, nem tudom.) Ha már a bankoknál vagyunk: a bankvezér fizetésének lecsökkentése (8milliót keresett havonta); a GYES visszaállítása, az, hogy
    csak az kaphasson családi pótlékot, aki rendesen járatja iskolába a gyerekeit (ez nagyon fontos, sajnos, a Gyurcsány-kormánynak az volt az egyik intézkedése, hogy ezt megszüntette, a napi bögre tej adásával együtt, és a 8 év alatt, amíg hatalmon voltak, felnőtt egy olyan generáció, akiknek nagy része nem, vagy alig járt iskolába…); a
    közmunka bevezetése – amit szintén elleneznek az ellenoldalon, de szerintem nagyon helyes intézkedés, és akik ellene vannak, tul.képpen azok ellen beszélnek, akik ilyen munkát végeznek, hiszen nagyon sokan vannak, sajnos, akiknek még a 8 általánosuk sincs meg, nem tudom, hogy azoknak milyen munkát gondolnának azok, akik ezt ellenzik? Ha otthon ülnek, az csak negatív kihatású lehet. Aztán: a
    parlament létszámának felére csökkentése jövőre; az egykulcsos adó, ami nekem szimpatikus: inkább fizessen mindenki kevesebbet, nem ragozom tovább, mert nem akarok senkit meggyanúsítani csalással; a
    képviselők fizetésének csökkentése; a
    hajléktalanok helyzetének rendezése, ne alhassanak az aluljárókban, sok új szállót nyitottak meg nekik – ez sem tetszik sokaknak, de szerintem az ellenoldal álláspontja álságos, mindenkinek jobb a helyzet így, hogy szabályozva van, én láttam már nem is egyszer maguk alá piszkító embereket kettőt is, mindkettőt metró megállóban… - szóval szerintem jobb nekik is, nekünk is.
    A rokkantsági igazolások felülvizsgálata, ez is lehet, hogy többeknek nem tetszik, de szerintem nem lehet egy országot úgy kormányozni, hogy 3-4 millió ember dolgozik csak, és az tartja el a többit. Mindenki tudja, hogy nagyon sokan visszaéltek ezzel az igazolvánnyal.
    A kis önkormányzatok adóssága egy részének kifizetése; a tanyaprogram; a kapuvári
    cukorgyár újbóli beindítása; jó volt a

    VálaszTörlés
  4. Orbán-kormány intézkedései II. rész:
    A kis önkormányzatok adóssága egy részének kifizetése; a tanyaprogram; a kapuvári
    cukorgyár újbóli beindítása; jó volt a
    semmisségi törvény is; a Mol visszaszerzése; a
    kis vasútvonalak visszaállítása; a kisiskolák visszaállítása; a
    magánnyugdíj-pénztárak megszüntetése, ami – lehet –sokaknak megint nem tetszhet, de úgy tudom, ráfizetéses volt, nem kamatozott, annyit sem kaptak volna a befektetők, amennyit befizettek. Az állam saját kézbe vette a magánnyugdíj-pénztárakat, persze felajánlották, hogy aki akarja, az kiveheti a pénzét, de ezek szerintem rosszabbul jártak, mert nemhogy kamatozott volna a pénzük, de annyit sem ért, mint amikor betették. Az árfolyamgát, ami a devizahitelesek megsegítésére
    Aztán: a
    szerencsejáték-pénztárak megszüntetése; a
    termelői piacok bevezetése; a tanyafejlesztési program; a
    három csapás program: aki egyszer már bűnözött, az akármilyen kis bűnt követ el, többszörösen bűnhődik (remélhetőleg); bűncselekménynek számít az uzsora;
    a járások kialakítása; az
    Erzsébet-program keretében 10 v. 20 ingyenes uszodajegy a 60 éven felülieknek; és ha már az Erzsébet-programról írok, akkor szerintem nagyon helyes – a sokak által ellenzett –
    új oktatási törvény, amire igencsak szükség volt. Olyan sokan tanulnak olyan szakokon, amire semmi szükség nincs, amivel elhelyezkedni sem tudnak, ha végeztek, hogy ezt egyszer már szabályozni kellett. Szerintem csak az menjen egyetemre (én nem végeztem egyetemet, nem haza beszélek), aki van olyan okos, hogy akár ingyen is bekerülhet, nagyon sok jó szakma van, a szakmunkásokat sem kell leértékelni. Nagyon helyesnek találom a hit- és erkölcstan bevezetését, főleg amikor már úgy elkanászodtak a gyerekek, hogy képesek megverni a tanárt… igazán rájuk fér! Az pedig, hogy du. 4-ig kell iskolába járniuk, sem igaz, mert aki nem akar, akinek a szülője kér felmentést, annak nem kell. Tornázni meg tornázzanak naponta, az csak hasznukra válik. Remélem, újból szótagolva fognak megtanulni a gyerekek olvasni, és kötelezők lesznek a memoriterek is – ezt csak zárójelben írom, ez csak az én kérésem lenne Hoffmann Rózsához..:) – Még egy dolgot ide veszek, ami nekem tetszik, de lehet, hogy többeknek nem: az, hogy
    magyar állampolgárságot kaptak a határon túli magyarok!!! Aki magyar, az nem taszíthatja ki a szomszéd országban rekedteket, amikről ők mit sem tehetnek. Csak bele kell, hogy képzeljük magunkat a helyzetükbe: egyik nap felébrednek, és már nem Mo-on élnek, hanem egy idegen országban… Nem szerettem volna a helyükben lenni, de becsületükre legyen mondva, hogy ennek ellenére – vagy éppen ezért – megtartották magyarságukat, jobban, mint a határokon belül élők.

    VálaszTörlés
  5. Névtelen2013. november 30. 22:07

    Nincs itt semmi baj , kedves Igaz Magyar hozzászóló.Mert ön szerint , aki nem ért egyet Orbánnal az már automatikusan baloldali és "micsoda magyar az ilyen?".
    Tessék elmenni szavazni Orbánra.Nekünk meg hagyja meg a szabadságot hogy úgy gondolkodjunk ahogy nekünk jól esik.Válasszon jobb és bal oldal között , egye meg azt amit maga elé raknak , nekünk jó lesz az amit mi készítünk saját magunknak.

    VálaszTörlés
  6. Valamikor én is úgy éreztem, hogy muszáj a Fideszre szavazni, mert nem akartam a szocikat. Ma úgy gondolom, ahogy a cikkben írtam. Egyéni szinten kell rendet tenni mert a központi intézkedések épp az ellenkezőjét csinálják, mint amire elvileg lennének. Az iskolarendszerből egyre többen menekülnek ki és a foglalkoztatásra az, hogy pl egy diplomás művész barátnőm közmunkában vécét takarít...hát nem hiszem, hogy ez viszi őt előre. Mindenre van érv pro és kontra, én a megoldást egészen más szinten látom. Amíg az emberek spirituálisan a béka feneke alatt vannak, lopnak és hazudnak, addig nem lesz változás az életükben. Aki elkezd másként gondolkodni, aki változik, azzal megtörténik a változás, függetlenül a külső körülményektől. Én ezt élem már évek óta. Mindenki önmagáért kell, hogy vállalja a felelősséget és ez az attitűd sajnos a politikusokból hiányzik, tisztelet annak a pár kivételnek, akit egy kezemen meg tudok számolni. A rendszer szerintem a haláltusájában vonaglik és nem is kell megmenteni. A tisztesség és szavahihetőség mentén kell majd az újat felépíteni, addig SEMMI nem fog érdemben megváltozni. Viszont a változás elindult, még ha kevesen látják is. A tömegeknek pedig úgyis csak az fogja meghaladni az ingerküszöbét, amikor a fejükre dől az egész és tényleg a téglák potyognak. Viszont attól garantáltan fel fognak ébredni. :-)

    VálaszTörlés
  7. Ha kérdezel, én ezt választom!
    Olvass, és kérdezz - tájékozódj. Mindenkiért, és senki ellen. A számonkéréssel csak újabb ellentéteket lehet szítani, és abból soha nem lesz béke. A Teremtő bőséget adott minden teremtett lénynek, csak Neked mondják az ellenkezőjét. Ébresztő!
    http://apostolimagyarkiralysag.info/news.php, http://szentkoronabank.hu/news.php

    VálaszTörlés