2018. február 11., vasárnap

Megváltozott a szél





Gondolom nem vagyok egyedül azzal az érzéssel, hogy rendszerváltás helyett itt csak gengszterváltás történt.
Megtapasztaltuk mára a jobboldalt, a baloldalt, a liberálist, az illiberálist és azt látjuk, hogy mindegyik csillagokat ígér de csak alamizsnát ad, legfőképpen pedig nem a mi érdekeink szerint cselekszik.
Alapvetően mindenki hajlik valamelyik párthoz vagy erőhöz, mert vagy jobban élt az egyik alatt, esetleg nagyobbat szívott mikor a másik volt hatalmon. Érzelmek feszülnek egymásnak, miközben emberek győzködik egymást:
Le kell váltani! - Nem lehet leváltani! - Még mindig ők a kisebbik rossz!

Ha az ember egy icipicit hátrébb lép, akkor vajon mit lát? Volt itt egy párt, több párt, pártoskodás, uszítás és ellenségeskedés. Vajon ez az, amit akarunk? Ez az a rendszer, ami a békességet és a harmonikus életet támogatja?
Lobbiérdek, külföldre juttatott vagyonok, családi összefonódások, korrupció, romokban heverő oktatási és egészségügyi rendszer, egymásra mutogatás. Loptak-csaltak-hazudtak, de majd mi börtönbe zárjuk őket! Hányszor hallottuk már? Hányszor hittük el? És hányszor fogjuk még bekajálni? Ezt akarod?

Vedd elő a józan paraszti észjárásodat, ne hagyd, hogy megint megvezessenek!
Egymást szapulják, miközben a tebenned lévő haragból élnek. Lásd már meg végre, hogy nem kell választani kaka és fos között! Le kell mindet húzni a vécén, mert ez a természet rendje!
Ha nem tetszik, ami most van, mondj rá nemet és amit akarsz, arra mondj igent! Hogy ez nehéz, mert nincs más lehetőség? Már hogy ne lenne! Vagy ha nincs, hát teremts!
Mi a te értékrended? Aki most van, megfelel ennek? Keresd meg azt, aki becsületes! Válaszd azt, aki soha nem vert át téged!
Nem kell az, aki lefekszik a keletnek és nem kell az sem, aki puncsol a nyugatnak. Olyan kell, aki itt áll középen és mibennünk hisz, aki tudja, hogy ez a haza a jövő neki is és nekünk is, aki tudja, hogy az életét azért kapta, hogy szolgáljon vele.
Hogy hol van ő? Én nem mondhatom meg, te hol találod meg az embered, ez a te dolgod.
Ígéret volt-van-lesz és tettek is voltak, vannak és lesznek. Nézd meg, ki mit tett eddig!
Keresd magadban a lelkesedést, keresd magadban a hitet és keresd magadban a választ is!
Nézz körül és lásd meg az utat, a jelek itt vannak, a híd előtted, az üzemanyag pedig a szívedben.
Most van itt az idő, hallgass végre arra a sugallatra, ami a szíved első dobbanása óta veled lüktet. Tudod, amit tudnod kell.
Egy vezető nem lop, nem csal és nem hazudik. Ugye? A hatalmat el kell venni mindenkitől, aki alkalmatlan a vezetésre. Az elmúlt időszakban elég sokan bebizonyították már magukról, hogy „nem ők azok”.

Süllyed a hajó.
Lehet kiabálni, kapaszkodni, vádaskodni, hogy ki miatt van nagyobb lék. Teljesen mindegy, kinek van igaza.
Most kell szép csendesen elfordulni és hátrahagyni mindezt a színjátékot, mert ennek a hajónak el kell süllyednie. Foltozhatatlanul hazug és megjavíthatatlanul embertelen.
Nyisd ki a szemed és legfőképp a szíved, hogy meglássad: új hajó épül. Emberség, tisztelet és becsület az építőanyaga. A zászlaja fényből van.
Csak egy kicsit gondolkozz el! Kié a jövő? Itt vannak azok az emberek, akik meg tudják teremteni, mert érzékelik: MEGVÁLTOZOTT A SZÉL.
A rendszert kell nekünk itt és most megváltoztatni. Azzal tudjuk megtenni, hogy egyetlen hazug emberre sem mondunk IGENt. Ez a mi teremtésünk.


Nem is olyan bonyolult, ugye?

Csodina







Ha kérdésed van,keress a csodina@gmail.com -on

2 megjegyzés:

  1. Móricz Zsigmond: Rokonok. Hmmmm..... Csak a dimenziók változtak :(

    VálaszTörlés
  2. A pártok csak az egésznek egy darabját, egy részét képviselhetik, valóban, a szó jelentéséből adódóan is. (pars, partis f = darab, fél; lat.) Hogyan is gondolhatjuk, hogy mindnyájunk érdekeit szolgálhatja egyetlen párt? A hat-alom? Egy kis olvasnivaló arról, hogyan is lehetne másképp... : http://szervestarsadalom.info/szerves-tarsadalom/gondolatok-a-szerves-tarsadalomrol/25-tudnivalok/79-a-szerves-tarsadalom-partok-nelkuli-kozvetlen-kepviseleti-rendszere A lényeg tehát, hogy nem a "felajánlott lista" létezik csak. Választhatjuk a rendszer tagadását is - mert ennek a világnak a "rend"-je már megmutatta magát. Nem a Teremtés rendje szerint való. Nem az életet szolgálja, ezért van hosszabb távon mindenképp pusztulásra ítélve. Mert az élet él és élni akar... Örökké...

    VálaszTörlés